Olejek rycynowy w walce ze zniszczonymi włosami

olejek rycynowy w pielęgnacji włosów

Jamajski olejek rycynowy – co to w ogóle jest oraz czym się różni od normalnego oleju rycynowego, który zakupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia lepsze, że opłaca się właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy posiada sporo zastosowań w kosmetyce. W głównej mierze wykorzystywany jest do wzmacniania jak też pielęgnacji włosów. Oprócz tego niejednokrotnie jest również wykorzystywany między innymi do twarzy a także rzęs.

Co w takim przypadku wyróżnia czarny olej rycynowy i z jakiego powodu zakupić olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia styl jego produkowania. Jest on mniej groźny dla nas jak też nie zamyka porów, co ma potęzne znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też twarzy. Po drugie jest to towar w pełni organiczny. Po trzecie można go używać do każdego rodzaju włosów.

W jaki sposób stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba pamiętać o regularności dlatego że bez tego możemy nie wypracować planowanych efektów albo będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W necie można znaleźć wiele propozycji uzytkowania tego typu produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest stosowanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po pobudce należy dokładnie usunąć preparat. Olejek powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten wyśmienicie sprawdza się także w przypadku brwi jak także rzęs. W przypadku rzęs powinno się uważać żeby olejek nie przedostał się do oczu! Na rzęsy preparat najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzytkować dwa-trzy razy w tygodniu, aby po 2-3 tygodniach zauważyć zadowalające wyniki. Jeśli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest przybliżona. najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i w dalszej kolejności porządnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zlikwidować.